Samla lån

För den genomsnittlige förvärvsarbetaren finns det en rad alternativ att samla dyra lån och krediter under ett och samma banklån. Den som har bundna, obelånade tillgångar bör låta banken få inteckning i dessa.

Samla lån och krediter – bankmöte
Det bästa sättet att samla lån under ett och samma tak är att förhandla fram ett gynnsamt banklån. Prioritera hypotekslån, medlemslån och privatlån i nämnda ordning.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Personer med genomsnittliga årsinkomster har i regel goda möjligheter att samla sina befintliga småkrediter under ett och samma banklån. Prioritera följande kreditalternativ i nämnd ordningsföljd:

Betalningsanmärkningar utgör hinder

Notera dock att den som samlat på sig betalningsanmärkningar och obetalda skulder till Kronofogden kan ha svårt att samla sina lån under något av bankernas ordinarie lånealternativ. Storbankerna avslår i regel, av principiella skäl, ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning är synlig hos bankerna i tre år – därefter raderas den och låntagaren kan åter bli beviljad lån på vanliga premisser. Den som har en färsk betalningsanmärkning bör således vända sig till nätbaserade kreditgivare som erbjuder lån till s.k. riskgrupper. Om betalningsanmärkningen är gammal bör man istället vänta tills den försvunnit, varefter man lämnar in en ansökan om det mest förmånliga banklånet.

Sponsrade länkar