Nya mikrolån för personer med betalningsanmärkningar

Utsatta konsumentgrupper – t.ex. personer med betalningsanmärkningar – kan ha svårt att få nya mikrolån innan anmärkningarna försvunnit ur registren. Hos uppstickare på kreditmarknaden kan man emellertid göra klipp.

Musfälla och pengar
Undvik om möjligt att ta nya mikrolån innan de gamla är återbetalda. I annat fall riskerar man att hamna i lånefällans onda cirkel.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Den som av olika anledningar har dragit på sig betalningsanmärkningar, skulder till Kronofogden eller andra hinder för att ordinarie mikrolån ska kunna beviljas, kan istället vända sig till nya långivare på den brokiga marknaden för smålån. Nya långivare är i regel villiga att ta risker för att kunna tjäna pengar – därmed gynnas också de kunder som i vanliga fall inte skulle vara berättigade fler krediter.

Lån till riskgrupper sänker trösklarna på kreditmarknaden

De nya långivarna sänker sammantaget trösklarna för tillträde till nya lån. När några kreditgivare börjar rikta sig till riskgrupper följer andra helt sonika efter, som långivarna ofta uttrycker förhållandet i media. Konsumentverket brukar då kontra med olika motkrav för att verka i riktning mot att konsumenterna överbelånar sig själva. Naturlig konkurrens och statlig omhändertagarattityd går inte ihop, men balanserar marknaden i så motto att den inte övergår till att bli absurd.

Nya långivare – ett kryphål för låntagarna

Nya låntagare, som ännu inte hunnit bli granskade av myndigheten, kan i många fall bli föremål för liberala kreditvillkor och därmed bevilja nya mikrolån utan någon närmare granskning av kundernas kreditvärdighet. För kundens del gäller det dock att hitta uppstickarna på denna kreditmarknad, vilket ofta är lättare sagt än gjort. Mängden kreditgivare online skapar ett kaosartat intryck och försvårar således letandet efter nya uppstickare.

Sponsrade länkar