Kreditkort trots betalningsanmärkning

En eller flera betalningsanmärkningar utgör i normalfallet tvärstopp för kreditkort. Bankerna kan emellertid välja att se mellan fingrarna – nedan följer några förhandlingstips.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Kraven för bifall på en ansökan om kreditkort är ganska enhetliga hos landets kreditgivare. Den som har en betalningsanmärkning – och vill ansöka om en kortkredit – har emellertid störst chans att få bifall hos en nätbaserad bank. De traditionella storbankerna är ytterst restriktiva mot bankkunder med betalningsanmärkningar. Detta beror i korthet på följande:

Några förhandlingstips visavi banken

Den som trots allt lyckas få ett kreditkort, trots förekomsten av en eller flera betalningsanmärkningar, är således föremål för generösa undantag från kreditgivarens sida. Nedan följer några förhandlingstips som kan medge dylika undantag:

Sist men inte minst – glöm inte att pålysa alla tänkbara fördelar i din privatekonomi. Nämn sparande, egendom och annat bundet kapital. Påtala även din makes/makas eller sambos inkomst ifall du tror att den kan ha positiv inverkan på bankens beslut.

Sponsrade länkar