Enkelt komplettera betalkort med kredit

Den som har ett vanligt bankkort anslutet till sitt lönekonto, kan välja att koppla en kontokredit till kortet. Ifall pengarna på kontot skulle ta slut, går krediten in och övertar betalningarna.

Betalstation kreditkort
Den som har en kontokredit kopplad till sitt betalkort, betalar ränta på första utnyttjade kreditkronan.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Bankkunder som ogillar tanken att betala alla månadens räkningar mot en och samma faktura – vilket är brukligt för alla som använder kreditkort – kan istället ansluta en kontokredit till det bankkonto som ens nuvarande betalkort är kopplat till. Krediten behöver inte användas, utan kan ligga latent som en reservkredit som bara används när utgifterna skenar iväg utöver det vanliga.

Nackdelar med kontokrediter och betalkort

Till nackdelen med kontokrediter hör dock följande aspekter:

Ingen räntefri period på kontokrediter

Till kontokrediternas nackdel kan vidare tillföras det faktum att räntan börjar ticka direkt – från första utnyttjade kreditkronan. Till skillnad från vanliga kreditkort finns således ingen räntefri period – tillika ett förfallodatum när fakturan med alla månadens utgifter ska vara betald. För den som shoppar mycket och gärna är en vanlig kortkredit därför att föredra. För den sparsamme trygghetsnarkomanen – som bara vill ha en extra, latent kreditlösning – ter sig emellertid ett bankkort med tillhörande kontokredit vara ett förnuftigt alternativ.

Sponsrade länkar