Enkelt låna 7000 kronor i form av mikrolån

De längre utbetalningstiderna för mikrolån – som iscensattes av Konsumentverket några år efter att snabblånen lanserades – har lett till att lånebeloppen blivit större. Det finns idag gott om mikrolån på 7000 kronor.

Risker med lån
Den som vill undvika att hamna i lånefällan bör leta efter billiga alternativ till mikrolån. Personlån och privatlån – liksom kreditkort och kontokrediter – är i regel att rekommendera som alternativ.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Efter att Konsumentverket – tillika tillsynsmyndighet för små privatlån – beslutat att lånen inte ska få betalas ut bara ett fåtal minuter efter att låneansökan godkänts, ändrade många kreditgivare profil. Från att tidigare ha nischat in sig mot små snabblån, övergick man istället till att erbjuda större lånebelopp. På så sätt kunde den längre utbetalningstiden legitimeras även i kundernas ögon. Det är helt enkelt rimligare att få vänta lite längre på ett något större lån.

Gott om alternativ på 7000 kronor

Tidigare utgjorde summan 4000 eller 5000 kronor maxbeloppet på s.k. mikrolån. Den som ville låna just 7000 kronor fick således ansöka om två parallella lån; något som ledde till två kreditupplysningar med korta intervall. Idag erbjuder emellertid de flesta etablerade kreditgivare lån på 7000 kronor. Räkna dock med att utbetalningstiden inte är lika snabb som tidigare. Tänk också på följande:

Vidare gäller samma regler för mikrolån på 7000 kronor som för övriga lånebelopp. Låntagaren ska vara permanent bostatt i Sverige, ha fyllt 18 år och ha den årsinkomst som krävs för tillträde till lånen.

Sponsrade länkar