Låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet

Merparten av de lån, som riktar sig till personer med betalningsanmärkningar, ställer inga krav på säkerhet. Däremot är lånebeloppen begränsade till att omfatta några tusenlappar.

Förhandlingar om lån
Den som har en utsatt privatekonomi gör klokt i att förhandla om lån med banken.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

På nätet finns i skrivande stund en flora av små blancolån med olika benämningar. Lånen – som kallas alltifrån mikrolån till onlinelån och snabblån – omfattar i normalfallet små penningbelopp som sällan överskrider 5000 kronor. Dessa lån ställer inga som helst krav på säkerhet – men i gengäld tar långivarna ut skyhöga räntebelopp för att kompensera den risk som avsaknaden av säkerhet – i kombination med låntagarnas potentiellt utsatta privatekonomier – medför långivaren.

Svårt låna stora belopp med betalningsanmärkning

Tillgången till större kreditbelopp utan säkerhet är däremot begränsad. De större bankerna vägrar i allmänhet att låna ut pengar utan säkerhet till målgrupper med betalningsanmärkningar. På nätet finns emellertid ett fåtal kreditgivare – med Bluestep och Ferratum i spetsen – som erbjuder större blancolån samtidigt som de är beredda att se mellan fingrarna i fråga om betalningsanmärkningar. Den som gör anspråk på att låna pengar – och har en rad betalningsanmärkningar i sin tidigare kredithistorik – bör även uppfylla följande vanliga villkor:

I sällsynta fall kan man vända sig till sitt lokala bankkontor för att låna pengar trots förekomsten av en betalningsanmärkning – men då krävs i regel god kontakt med den ifrågavarande banken.

Sponsrade länkar