Banklån online

Bankerna uppskattar att låntagare ansöker om banklån på nätet. På så sätt slipper bankerna ta emot kunder under kontorstid. Den som ansöker online kan dessutom inte förhandla om räntan – ett faktum som gynnar bankerna.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Såväl företagskunder som privatpersoner kan ansöka om banklån på nätet; något som bankerna värdesätter högt. Den som ansöker online kan nämligen inte förhandla ner räntan eftersom det inte sker någon kontakt i realtid mellan låntagare och långivare. Likaså slipper bankerna lägga ner dyrbar kontorstid på att ta emot bankkunder, som besöker bankkontoren i syfte att be om offerter och förhandla ner räntan ytterligare. Men det finns också fördelar för bankkunder som söker lån online – lånen handläggs t.ex. betydligt snabbare än motsvarande lån som söks på pappersblankett på det lokala bankkontoret.

Sök enbart mindre banklån online

Som låntagare bör man primärt ansöka om mindre banklån online – i synnerhet om man värdesätter snabb handläggningstid. Vad gäller större bostadslån och privatlån i storleksklasser närmare en miljon kronor, lönar det sig emellertid inte att lämna in sin ansökan över nätet. I så fall förlorar man nämligen det dyrbara förhandlingsutrymmet, som leder till att banken tjänar onödiga pengar i form av ränteintäkter. Ha som utgångspunkt att alla banklån avseende belopp överskridande 50 000 kronor bör sökas i samband med fysiska besök på bankkontoret.

Samtliga krediter tillgängliga online

Bankerna är numera mycket måna om att publicera hela sitt kreditutbud på hemsidan. Således kan man även ansöka om kortkrediter och kontokrediter över nätet. I fråga om dessa krediter är möjligheterna att förhandla om räntan i princip obefintliga – man tjänar således ingenting på att ansöka om dessa på ett fysiskt bankkontor.

Sponsrade länkar