Lösa dyra lån

Bankerna brukar rekommendera hårt skuldsatta låntagare att samla dyra blancolån under ett och samma privatlån. Detta betyder i klartext att det frigjorda kapitalet används för att släcka de mindre och dyrare lånen.

Svenska sedelvalörer
Frigör kontanter genom privatlån eller hypotekslån – och använd dessa för att släcka småkrediter.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Personer med multipla strölån hos små, udda långivare rekommenderas i allmänhet att ansöka om ett seriöst privatlån från en storbank. Privatlånet – som i allmänhet har lägre ränta än de redan existerande blancolånen – har lägre ränta och används med andra ord för att slutamortera småkrediterna. På så sätt kan den skuldsatte reducera räntekostnaderna för sin skuld. Denna rekommendation är i sig utmärkt, men tyvärr är den inte realistisk för de mest utsatta låntagarna. Detta med anledning av att de inte uppfyller bankernas villkor för tillträde till privatlånen.

Samla lån under ett och samma tak – viktiga tips

Följande viktiga tips och råd är av avgörande betydelse för personer som står i begrepp att lägga om sina små blancolån:

Som potentiell låntagare bör man naturligtvis alltid – om möjligt – eftersträva att ansöka om ett hypotekslån för att släcka sina befintliga skulder. I de fall man har dragit på sig en betalningsanmärkning, kan det emellertid vara svårt att få bifall på låneansökningar från storbanker. Innan du vänder dig till alternativa kreditinstitut – granska noga samtliga lånevillkor och löptidens längd.

Sponsrade länkar