Låna pengar utan inkomst

Den som inte har inkomst från ett förvärvsarbete, har ändå tillträde till merparten av lånen på den svenska kreditmarknaden. Inkomster från andra källor än förvärvsarbeten godtas numera även av de etablerade bankerna.

Femhundrakronorssedlar
Den som vill låna pengar utan inkomst kan i bästa fall tilldelas ett lån omfattande några tusenlappar.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Inkomstmöjligheterna blir mer flexibla ju mer komplext ett samhälle är; ett faktum som även bankerna tvingats acceptera. De större bankerna var tidigare mycket fixerade på att enbart låna ut större penningbelopp till personer med fasta tjänster, allra helst inom offentlig förvaltning. Numera kan även personer som helt saknar förvärvsinkomster bli beviljade större banklån. Men bankerna är fortfarande något restriktiva med att bevilja lån utan säkerhet till personer som saknar vanlig inkomst av tjänst.

Utdelningar som grund för lån

Personer som lever på ränteinkomster, utdelningar eller projektanställningar brukar i regel kunna åberopa dessa inkomsttyper helt utan problem. Dessa inkomster är skattepliktiga och utgör därmed underlag för beskattning i den årliga inkomstdeklarationen. Däremot kan följande kundgrupper få problem med att låna större penningbelopp i form av storbankernas privat- och hypotekslån:

Grupperna ovan har emellertid sällan några svårigheter att få små snabblån och smslån på den nätbaserade kreditmarknaden. Det är – med andra ord – mycket lätt att få tillträde till mindre lån även om inkomstsituationen minst sagt kan betecknas som ostabil.

Sponsrade länkar