Gratis kreditkort

Marknadsföringstricket gratis kreditkort hänför sig till de kortkrediter som inte tar ut någon fast årsavgift. Den obefintliga årsavgiften kompenseras dock genom högre årsränta.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

På den svenska kreditkortsmarknaden finns en handfull kreditkort som är helt befriade från årsavgift, men istället är krediträntan för dessa kreditkort högre än för motsvarande kortkrediter med en fast årsavgift. Dessa kreditkort marknadsförs som s.k. gratis kreditkort. Fördelen med dessa är att de inte kostar en krona så länge de inte används, vilket gör dem utmärkta som s.k. buffertkrediter. I Sverige handlar en stor del av befolkningen med kreditkort, varför brukskreditkort med låg ränta är mer efterfrågade än latenta buffertkrediter. Vi lyckades dock hitta följande intressanta s.k. gratis kreditkort på den svenska marknaden:

Flera procent högre årsränta

Den mest slående skillnaden mellan s.k. gratis kreditkort och vanliga brukskreditkort berör den effektiva årsräntan. Enligt våra uppskattningar – som baserar sig på jämförelser mellan ett tjugotal olika kreditkortserbjudanden i de nordiska länderna – är räntan på s.k. gratis kreditkort alltid ca fem procent högre än på motsvarande kreditkort med en fast årsavgift på några hundralappar. Denna tendens gäller genomgående – oavsett ränteläget på marknaden. Som spekulant på kreditkort bör man alltid ta detta faktum i beaktande innan man lockas av en låg eller obefintlig årsavgift.

Sponsrade länkar