Låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning

Personer med betalningsanmärkningar får i allmänhet räkna med att bli granskade extra noga. Snabba lån till personer med skulder och anmärkningar är idag ett minne blott.

Små sedlar
Myten säger att den som har betalningsanmärkning enbart kan låna småbelopp – verkligheten är dock en annan.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Idag har bankerna – i samråd med tillsynsmyndigheten Konsumentverket – bromsat in utbetalningarna av rekordsnabba småkrediter. Detta innebär i praktiken att det numera är nästan omöjligt att låna pengar snabbt med en betalningsanmärkning eller ett negativt skuldsaldo hos Kronofogden. Snabblån på nätet, liksom smslån, finns naturligtvis fortfarande tillgängliga för personer med betalningsanmärkningar. Däremot kan inte ens dessa krediter längre betalas ut när som helst på dygnet – trots att ansökan fått bifall.

Direkta utbetalningar endast på dagen

Privatpersoner med betalningsanmärkningar kan fortfarande bli beviljade snabba smålån under förutsättning att ansökan lämnas in – och får bifall – under vanlig kontorstid. Under mottagarbankernas ordinarie öppettider kan nämligen betalningsuppdrag från externa kreditgivare behandlas inom någon minut. Den som däremot lämnar in sin ansökan under en fredag kan i värsta fall behöva vänta uppemot två dagar (veckoslutet) på själva utbetalningen av det s.k. snabblånet.

Begränsat antal kreditgivare öppnar upp för riskkunder

Som låntagare bör man även beakta det faktum att det numera är ett sinande antal kreditgivare som är beredda att öppna sina dörrar för låntagare med alltför ansträngd privatekonomi. På dagens mångfasetterade kreditmarknad är det nämligen mycket lätt att låna pengar; ett faktum som leder till att flera potentiella kandidater till snabblån har multipla betalningsanmärkningar i sin tidigare kredithistorik.

Sponsrade länkar