Kreditkort med bonus ger mervärde vid köp

Kreditkortsutgivarna försöker locka sina kunder att utnyttja korkrediten till smärtgränsen genom att utdela bonus på samtliga kortköp. Tänk dock på att undersöka villkoren för bonusköpen.

Kreditkort på mack
Drivmedelsrabatt vid tankning är bara en av många rabatter som kreditkortsinnehavare är berättigade.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Så kallade bonuskreditkort ger konsumenten ett mervärde i form av bonuspoäng på varje genomfört kortköp. Poängen kan sedan omvandlas till varor (eller i vissa fall tjänster) hos någon av kortutgivarens samarbetspartners. Du som handlar mycket – och vill maximera utdelningen av kortbonusen – bör vara noga med att granska villkoren för bounussystemet. Ta t.ex. hänsyn till följande:

Många bonusar med exklusiva kreditkort

Kreditkort och resedokument
En försäkring på resan bör ingå som bonuserbjudande till samtliga kreditkort.

De generella tendenserna på kreditkortsmarknaden anslår att dyra, exklusiva kreditkort har fler och mera utvecklade bonussystem än billiga dito. AMEX-korten levererar t.ex. bonus på det mesta, medan billiga kreditkort med låga årsavgifter, och i det närmaste obefintliga tillträdesvillkor, sällan har några bonussystem värda namnet. Kort och gott – bonussystemen lämpar sig bäst för dem som har höga inkomster och shoppar mycket och ofta.

Sponsrade länkar