Banklån

Banklån är både billigare och mer flexibla än smslån. Som låntagare kan man relativt fritt påverka löptid och lånebelopp – samtidigt som möjligheterna att ränteförhandla är stora.

Kreditkort och laptop
Du som har en internetbank med kreditkort och lönekonto kan enkelt logga in och ansöka om alla typer av banklån – även konto- och kortkrediter.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Banklån är alltid billigare än snabblån – och möjligheterna att som låntagare själv påverka lånebelopp och löptid är stora. På marknaden för snabblån måste man i regel acceptera den ränta och den löptid som olika lånebelopp är förbundna med. Den som däremot ansöker om banklån kan själv gå in i ränteförhandlingar och ansöka om specifika belopp. Men till skillnad från snabblånen kan ett banklån inte vara hur litet som helst – merparten av de svenska storbankerna lånar t.ex. inte ut mindre belopp än 10 000 kronor i form av blancolån. För lån med säkerhet – s.k. hypotekslån eller bostadslån – är minimibeloppet vanligtvis ännu större.

Fördelar med banklån framför snabblån

Förutom de fördelar som påtalas ovan, talar följande till banklånens fördel:

Bankerna brukar emellertid – till skillnad från aktörerna på marknaden för snabblån – vara ytterst återhållsamma med att låna ut pengar till riskgrupper, däribland personer och företag med betalningsanmärkningar.

Sponsrade länkar