Mikrolån utan sms

Merparten av de moderna mikrolånen förmedlas numera utan inblandning av sms. Men fortfarande finns emellertid en marknad för traditionella smslån.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

De första mikrolånen såg dagens ljus i form av smslån, men allteftersom mobiltelefonerna försågs med webbläsare minskade efterfrågan på smslånen. De nätbaserade mikrolånen var både billigare och smidigare att söka, även om de ur säkerhetssynpunkt var mindre tillförlitliga än smslånen. De s.k. onlinelånen innebär dock en rad fördelar – inte minst ur kostnadssynpunkt. Som låntagare kommer man bl.a. undan de dyra avgifterna för sms till långivare och operatör. I sammanhanget bör dock betonas att de nätbaserade mikrolånen är långt ifrån billiga – den som tror sig kunna göra en besparing genom att ansöka online istället för via sms bedrar således sig själv.

Alternativ till mikrolån via storbankerna

De nationella storbankernas kreditutbud har också publicerats på nätet. Som låntagare kan man ansöka om dessa direkt via bankernas hemsidor – alternativt via sin internetbank. Dessa är att betrakta som värdiga alternativ till de nätbaserade mikrolånen, eftersom bankernas småkrediter numera handläggs betydligt snabbare än tidigare – kommunikationen över nätet mellan parterna sparar nämligen stora mängder tid. I kölvattnet av det faktum att handläggningstiden för bankernas snabblån har sjunkit, medan utbetalningstiderna för mikrolånen har ökat, framstår bankernas krediter som ytterst tänkvärda alternativ till snabblånen.

Höga krav från bankerna

Bankernas minilån – som samtliga kan sökas direkt online utan sms – är emellertid förbundna med höga krav på inkomst och skötsamhet avseende tidigare krediter. Den som t.ex. har dragit på sig många kreditupplysningar kan få avslag. Detsamma gäller naturligtvis för personer med skulder till Kronofogden.

Sponsrade länkar