Mikrolån 4000 kronor

Beloppet 4000 kronor utgör oftast den övre gränsen för småkrediter på den nätbaserade kreditmarknaden. Räkna därför med att kunna dela upp återbetalningen av lånet på ett antal fakturor.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Eftersom beloppet 4000 kronor i regel utgör taket för mikrolån, bör man som låntagare försäkra sig om att långivaren möjliggör delbetalning av lånebeloppet. Räkna med att kunna dela upp återbetalningen på åtminstone två fakturor och att löptiden är längre än 30 dagar, som annars är en vanlig återbetalningstid på marknaden för snabblån. Även om räntan är något högre för lån med längre löptid än 30 dagar, kan det förefalla säkrare att välja 60 eller 90 dagars återbetalningsalternativ. Den som inte klarar av att återbetala lånebeloppet inom avtalad löptid får nämligen räkna med saftiga tilläggsavgifter, som mycket väl kan utgöra ett lika högt totalbelopp som själva räntan.

Krav för mikrolån på 4000 kronor

I normalfallet kräver långivarna att den som ansöker om ett mikrolån på 4000 kronor har en fast adress i Sverige. Man bör även ha haft en viss inkomst i den senast godkända skattedeklarationen. I somliga fall är långivarna återhållsamma med att bevilja mikrolån på 4000 kronor till förstagångskunder; man vill nämligen försäkra sig om att låntagaren först klarar av att återbetala ett mindre belopp innan vederbörande får tillträde till de större mikrolånen. Vad gäller kostnader (räntor) bör man som låntagare utgå ifrån följande:

Sist men inte minst – försök om möjligt hitta alternativ till mikrolån på 4000 kronor. Bankernas kreditkort och kontokrediter är oftast betydligt billigare, men för tillträde till dessa måste man som låntagare vara fri från betalningsanmärkningar.

Sponsrade länkar