Kostnadsöversikt för penninlån på 5000 kronor

Banker utfärdar inte penninglån i storleksklassen 5000 kronor inom ramen för sina privatlånepaket. Istället måste man söka de dyrare mikrolånen – eller snabblånen som de också kallas – som återfinns på nätet.

Lånefälla
Kostnaderna för mikrolån på 5000 kronor riskerar att bli en fälla för normalinkomsttagaren. Leta därför upp alternativ till mikrolånen.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Kostnaden per lånad krona är förhållandevis hög för den som måste låna just 5000 kronor. Detta beror i första hand på att utbudet av 5000-kronorslån är begränsat till att omfatta dyra mikrolån på nätet. Inga storbanker beviljar i skrivande stund privatlån (en jämförelsevis billig form av blancolån) på enbart 5000 kronor. I syfte att sänka räntekostnaden på sina lån bör man som privatperson överväga följande alternativ:

Kostnader för snabblån och mikrolån

Sista utvägen för den som vill låna 5000 kronor är således att ansöka om en nätbaserad snabbkredit. Räkna dock med att löptiden är kort – vanligen 30, 60 eller i bästa fall 90 dagar. Den genomsnittliga kostnaden för ett penninglån i storleksklassen 5000 kronor uppgår till en tusenlapp.

Sponsrade länkar