Mikrolån 3000 kronor

Kreditbeloppet 3000 kronor hör till de mest populära lånebeloppen på marknaden för mikrolån. Löptider och räntor varierar oerhört mellan olika långivare – det lönar sig därför att sovra noga bland alternativen.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Räntan och löptiden för mindre mikrolån varierar ganska obetydligt mellan olika långivare; den som lånar en 1000-lapp kan i regel räkna med att kostnaden för lånet stannar vid några hundralappar och att löptiden uppgår till 30 dagar. För större mikrolån varierar löptiderna emellertid mellan 30 och ända upp till 90 dagar; det senare alternativet är också det dyraste i fråga om räntekostnader, men möjliggör å andra sidan att lånebeloppet återbetalas på tre fakturor. Hos somliga långivare kan man, som låntagare, själv välja alternativa löptider. Hit hör bland annat långivarna Vivus och Ferratum.

Genomsnittliga kostnader för att låna 3000 kronor

Den som prompt måste låna 3000 kronor i form av ett mikrolån får räkna med att betala mellan 700 och dryga tusenlappen i ränta. Den högre räntan gäller för låntagare som väljer att dela upp betalningen på flera fakturor samt för dem som har en eller ett antal betalningsanmärkningar sedan tidigare. Vidare gäller följande:

Avslutningsvis vill vi poängtera att man som låntagare alltid bör prioritera alternativa låneformer till dyra mikrolån. Hit hör t.ex. kontokrediter, kortkrediter och checkräkningskrediter som man tecknat sedan tidigare. Inte minst är räntan på dessa betydligt mer konkurrenskraftig, men den måhända största fördelen i sammanhanget är att ingen ny kreditupplysning görs ifall man t.ex. väljer att utnyttja en kontokredit istället för att ta ett mikrolån.

Sponsrade länkar