LendSmart Låna med förnuft

Ta ett mikrolån på 9000 med rätt beteckning

Mikrolån – eller privatlån – på 9000 kronor finns numera att tillgå i rik omfattning på nätet. Dyra och billiga lån marknadsförs sida vid sida.

Trasig dollarsedel
Den som vill slippa ekonomisk kollaps bör undvika mikrolån på 9000 med kort löptid – välj istället ett lån som kan läggas upp över en längre tid.

Sponsrade länkar

På den brokiga onlinemarknaden finns mängder av krediterbjudanden på 9000 kronor. Problemet för privatkunder är dock att det är svårt att jämföra olika erbjudanden om lån på ett överskådligt sätt. Billiga lån varvas med dyra alternativ och som privatkund kan dessa inte rangordnas.

Tips om mikrolån och andra blancolån på 9000 kronor

Några tips för den som vill hitta ett billigt mikrolån på 9000 kronor:

  • Beloppet 9000 är tämligen högt på marknaden för mikrolån. Därför väljer många kreditgivare att benämna lån i denna storleksklass för konsumtionslån, privatlån eller helt enkelt bara blancolån. Räkna med att lån som kallas för mikrolån har högre ränta än motsvarande lån som marknadsförs som privatlån etc. I grund och botten är alla lånen ändå jämförbara – det rör sig i samtliga fall om lån utan säkerhet med förhållandevis korta löptider.
  • Mikrolån ska av tradition beviljas och återbetalas snabbt. Tänk på att många långivare kan kräva att ett mikrolån på 9000 kronor ska återbetalas på 30 dagar. Du som vet med dig att du inte klarar av en sådan amorteringstakt bör istället söka ett privatlån eller konsumtionslån. Tillträdeskraven till dessa lån är något högre, men i gengäld är räntan lägre och möjligheten att själv forma löptiden desto större än för mikrolånen.

I genomsnitt gäller att den som lånar 9000 kronor betalar runt 1500 kronor i ränta för ett mikrolån med en eller ett fåtal månaders löptid. För privatlånen är den totala räntekostnaden lägre även i de fall lånet läggs upp på flera år.

Sponsrade länkar