Kreditkort utan inkomst

Den som saknar inkomst har alltid lättare att få bifall på en ansökan om kreditkort än en person med hög inkomst, som dragit på sig en betalningsanmärkning.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Personer utan inkomst – som inte dragit på sig betalningsanmärkningar – har paradoxalt nog lättare att få vissa kortkrediter än kundgrupper med höga inkomster, som slarvat till den grad att en betalningsanmärkning har blivit verklighet. Inkomster som studiemedel, a-kassa och sporadiska löneinsättningar utgör en god grund för vissa kreditkort med kreditgränser på några tusenlappar. Vidare gäller följande:

Studentkreditkort – ett kreditkort utan inkomstkrav

Somliga udda kreditgivare – t.ex. Länsförsäkringar bank – erbjuder vid olika tidspunkter särskilda studentkreditkort utan någon inkomst som motkrav. De kreditgivare, som beviljar denna typ av kortkrediter, brukar däremot vara måna om att ställa krav på att den sökande studerar vid en svensk högskola. Tänk även på att kreditgränsen för denna typ av kreditkort är mycket låg – ibland stannar den vid måttliga 5000 kronor. Med anledning av den låga kreditgränsen är det ovanligt att inköpen betalas mot faktura. Kortet är istället kopplat till en kontokredit, som aktiveras när de likvida tillgångarna på kontot tar slut.

Sponsrade länkar