Konsumentlån

Begreppet konsumentlån är bara ett i raden av många namn på blancolån för konsumtionsändamål. Konsumentlånen avser något högre penningbelopp än snabblån, de administreras av storbankerna och är relativt billiga.

Shoppingrunda i köpcenter
Konsumentlån är i klartext inget annat än ett penninglån utan säkerhet, som kan användas till valfritt ändamål – t.ex. shopping.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Blancolån riktade till privatpersoner marknadsförs av många kreditgivare som s.k. konsumentlån. Lånen är i själva verket att likställa med vilka andra blancolån som helst – beteckningen betonar bara lånets målgrupp – konsumenter – för att företag och andra institutioner inte ska lockas söka lånen. För företag och organisationer finns i regel separata blancolån att söka.

Låg ränta på konsumentlån

De kreditgivare som marknadsför sina krediter som konsumentlån är generellt sett större banker och onlinebaserade kreditinstitut, som inriktat sig mot större blancolån till privatpersoner. Snabblån brukar sällan marknadsföras som konsumentlån, eftersom den senare kreditkategorin i normalfallet avser betydligt större penningbelopp. Den ifrågavarande kredittypen är i det närmaste att likställa med privatlån, som administreras av någon av storbankerna Nordea, SEB, Handelsbanken eller Swedbank. Räntan på konsumentlån är således också lägre än på mindre snabblån. Räkna med att lånen är ett par procent dyrare än ett rörligt hypotekslån. Tänk också på följande vad gäller ångerrätt:

Sist och slutligen bör påpekas att onlinebaserade kreditgivare, som erbjuder blancolån till privatpersoner, i regel tar ut högre räntor än storbankerna, som i gengäld har hårdare tillträdesvillkor till sina lån.

Sponsrade länkar