Mikrolån direkt

På dagens kreditmarknad kan man som låntagare få vänta en längre tid på att få sin utbetalning av mikrolån verkställd; ett faktum som beror på att Konsumentverket riktat kritik mot möjligheten att impulslåna.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Mikrolånen handläggs alltid mycket snabbt – oavsett när på dygnet ansökan dimper in till långivaren. Däremot kan man som låntagare få vänta en ansenlig tid på att få pengarna utbetalade till angivet mottagarkonto. Det fördröjda förhållandet mellan ansökan och utbetalning har sin grund i följande:

Störst möjlighet till direkt utbetalning på vardagar

Den som lämnar in sin låneansökan på en vardag har i regel sina pengar inne på kontot inom ett par minuter. Under bankernas ordinarie öppettider sker nämligen ingen fördröjning av utbetalningen – på helger och kvällar gäller emellertid motsatsen. Som låntagare spelar det således avgörande roll när på dygnet ens ansökan behandlas. Ibland föreligger specialavtal mellan mottagarbanken och långivaren, som möjliggör direkta utbetalningar även på veckoslut och kvällar.

Kundtjänst ger besked om utbetalningstid

Den som är i behov av direkta utbetalningar bör rådgöra med långivarens kundtjänst om när pengarna kommer att finnas inne på bankkontot. Ring således kundtjänst och ange vilken bank pengarna ska utbetalas till – kundtjänstmedarbetaren kan således ge upplysningar om ungefärlig utbetalningstid till mottagarkontot.

Sponsrade länkar