Mikrolån på 8000 kronor i form av ett lån

Tack vare möjligheten att låna 8000 kronor i form av ett och samma mikrolån, slipper man ansöka om två lån om 4000 kronor vardera. På så sätt kan man låna hela beloppet under samma kreditupplysning.

Bulgarisk valuta
Mikrolån på 8000 kronor finns numera att tillgå i hela Europa. Den som har flerfaldigt medborgarskap kan t.ex. söka mikrolån i Bulgarien, som i skrivande stund har låga räntekostnader på just denna kredittyp.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

Den nätbaserade marknaden vimlar av lån på 8000 kronor. Notera dock att inte alla penninglån heter mikrolån. Alternativen – som samtliga är renodlade blancokrediter – kan gå under beteckningar som blancolån, privatkrediter eller personlån. Floran av beteckningar gynnar i slutändan ingen annan än själva kreditgivarna, då de många beteckningarna gör det svårt för privatpersoner att jämföra villkoren för liknande lån. För en på kredtimarknaden obevandrad privatperson är det t.ex. omöjligt att veta att privatlån och personkredit betecknar likvärdiga kreditalternativ.

Låna 8000 för en tusenlapp i ränta

För privatlån eller personkrediter på 8000 kronor betalar man som privatkund i regel en dryg tusenlapp i ränta. Löptiden och amorteringstakten kan bestämmas förhållandevis fritt. För lån som däremot marknadsförs som mikrolån gäller striktare regler för löptid och amorteringstakt. Som låntagare får man vara beredd att acceptera långivarnas villkor rakt av. Likaså är räntan högre på mikrolån än på motsvarande blancokrediter som marknadsförs som privatlån.

Dyra lån på internetmarknaden

Oavsett om lånet på 8000 kronor beviljas i form av ett privatlån eller mikrolån är räntekostnaderna jämförelsevis höga. Som spekulant på lån i denna storleksklass bör man istället söka efter lämpliga alternativ – t.ex. kortkrediter eller kontokrediter som de facto är mycket billigare än lån från nätbaserade kreditaktörer.

Sponsrade länkar