Kreditkort utan årsavgift

Marknaden vilmlar av kortkrediter utan någon fast årlig avgift. Tänk på att den fasta avgiften i så fall är inbakad i räntan – och därmed rörlig. Flitiga kreditkortsanvändare vinner således inget på att välja kort utan avgift.

Studenter med kreditkort
Kreditkort utan årsavgift lockar unga människor med låga årsinkomster. Årsavgifterna är existerar dock i praktiken, då de är inbakade i räntan.

Topplista med de bästa mikrolånen online

Sponsrade länkar

De kreditkort som är fria från fast årsavgift – och i regel utfärdas av udda banker online – är inte gratis, trots att motsatsen ofta framställs i marknadsföringen. I de fall den fasta när årsavgiften är borttagen, är den istället inbakad i räntan. Detta innebär i klartext att räntesatserna alltid är högre på denna typ av kreditkort än på de standardkreditkort som utfärdas av storbankerna.

Utmärkt reservkredit för byrålådan

Kreditkort utan årsavgift marknadsförs ofta oskyldigt som en bra reservkredit; en lösning som skulle kunna ligga vilandes i byrålådan som en extra trygghet i tillvaron. Till saken hör dock att personer som tecknar kreditkort utan årsavgifter i regel är skuldsatta till den grad att det – för deras del – sällan handlar om någon liggande reservkredit. Det rör sig helt enkelt om att klara vardagen eller kollapsa ekonomiskt. Inkomstkraven – liksom övriga kreditvillkor – är i regel inte lika hårda för dessa kreditkort som för storbankernas dito. Genom att locka med lägre inkomsttrösklar, kan man locka till sig just den kundgrupp som potentiellt skulle nyttja dessa krediter. På så sätt riskerar inte kreditgivaren att kortet förblir liggande i byrålådan.

Genomsnittskunden bör vända sig till storbankerna

Den genomsnittlige medelinkomsttagaren – som föredrar att betala sina månatliga utgifter med hjälp av ett kreditkort – har således inget att vinna på att teckna ett kreditkort utan årsavgift. Dessa erbjuds i skrivande stund av aktörer som IKANO Bank samt GE Money Bank. Som privatkund bör man istället välja ett seriöst kortalternativ från någon av de etablerade storbankerna.

Sponsrade länkar